Yana Kleyn

Sopraano Yana Kleyn syntyi Moskovassa. Hän opiskeli pianonsoittoa ja laulua Gnesin musiikkikoulussa Moskovassa. Hän valmistui Gnesin Musiikki-Akatemiasta vuonna 2009 laulu pääaineenaan. Opintojaan hän on täydentänyt Makvala Kasrashvilin mestarikurssilla sekä Opernwerkstadtin kursseilla Sveitsissä.

Nuoresta iästään huolimatta Kleyn on laulanut jo Leonoran (Il Trovatore), Mimin (La bohème), Tatjanan (Jevgeni Onegin) ja Lisan (Pikovaya Dama) roolit Moskovan Benedetta Enterprise -teatterissa.

Kaudella 2010/11 Kleyn teki kansainvälisen debyyttinsä oopperalavalla Mimin (La bohème) roolissa Opera på Skäret -festivaalilla Ruotsissa. Lisäksi hän lauloi sooloresitaalin Stavangerin konserttisalissa Norjassa ja lauloi Bergin Sieben Frühe Lieder Malmön oopperaorkesterin solistina. Kaudella 2012/13 Kleyn lauloi Liùn (Turandot), Micaëlan (Carmen) ja Desdemonan (Otello) roolit Tukholman kuninkaallisessa oopperassa sekä Laurettan (Gianni Schicchi) roolin Bergenin oopperassa.

Kleyn on osallistunut ja saavuttanut menestystä useissa kilpailuissa joista mainittakoon Glinka International Vocal Competition 2006, Russian Vocal Competition V. Levko 2007, International Vocal Competition Rimsky-Korsakov sekä vuonna 2009 kansainvälinen Hans Gabor Belvedere -laulukilpailu.


Audio/video -näytteet kuunneltavissa tästä linkistä.

 

 

© Fazer Artists' Management | Lieska-Tuotanto