Tuva Semmingsen

Mezzosopraano Tuva Semmingsen syntyi Norjassa ja opiskeli laulua Norjan musiikkikorkeakoulussa Oslossa ja Kuninkaallisessa ooppera-akatemiassa Kööpenhaminassa. Menestyksekkään oopperadebyyttinsä Semmingsen teki vuonna 1999 Tanskan Kuninkaallisessa oopperassa Kööpenhaminassa Cherubinon roolissa Mozartin oopperassa Figaron häät.

Tuva Semmingsen kuuluu Tanskan Kuninkaallisen oopperan solistikuntaan. Hänen roolejaan Kuninkaallisessa oopperassa ovat olleet mm. Cherubino (Figaron häät), Zerlina (Don Giovanni) Sextus (Julius Caesar), Angelina (La Cenerentola), Minerva ja Melanto (Il Ritorno d'Ulisse Patria) sekä Rosina (Il Barbiere di Siviglia).

Semmingsenin rooleja muilla näyttämöillä ovat olleet mm. Idamante (Idomeneo) Pariisissa, Lyonissa ja New Yorkissa, Sextus (Julius Caesar) Lillessä, Cherubino (Figaron häät) Theatro la Fenicessä, Nerone (Agrippina) Theater an der Wienissä, Rosina (Il Barbiere di Siviglia) Norjan kansallisoopperassa ja Rosmira (Partenope) Royal Albert Hallissa Lontoossa. Tulevia rooleja kuluvalla kaudella Kööpenhaminassa ovat mm. Lola (Cavalleria Rusticana) ja Despina (Cosi fan tutte).

Tuva Semmingsen on suosittu konsertti- ja oratoriolaulaja. Hän on säännöllinen vieras eurooppalaisilla festivaaleilla ja on esiintynyt useiden merkittävien orkestereiden solistina. Hän on työskennellyt mm. seuraavien kapellimestareiden kanssa: Rinaldo Alessandrini, Giancarlo Andretta, Fabio Biondi, William Christie, Alan Curtis, Thomas Dausgaard, Peter Feranc, Andreas Spering, Mark Tatlow and Mario Venzago.


Audio/video -näytteet kuunneltavissa tästä linkistä.

© Fazer Artists' Management | Lieska-Tuotanto