Olesya Petrova

Mezzosopraano Olesya Petrova syntyi Pietarissa, Venäjällä. Hän valmistui Pietarin valtiollisesta Rimski-Korsakov -konservatoriosta vuonna 2008 professori Irina Bogachevan luokalta.

Olesya Petrova on työskennellyt Pietarin konservatorion oopperan solistina vuodesta 2007 lähtien. Siellä hänen rooleihinsa ovat kuuluneet muun muassa Marfa (Khovanshchina), Konchakovna (Prinssi Igor), Carmen, Olga (Jevgeni Onegin), Polina, kreivitär (Patarouva), Maddalena (Rigoletto), Ioanna (Orleansin neitsyt) sekä Ulrica (Naamiohuvit). Petrovan muita oopperaesiintymisiä ovat olleet Lyubashan (Tsaarin morsian) rooli Permin ja Novosibirskin oopperoissa, sekä Amnerisin (Aida) rooli Bangkokissa. Kauden 2011-12 kohokohtiin lukeutuu Konschakovnan rooli (Prinssi Igor) Zürichin oopperassa.

Petrova on esiintynyt useiden venäläisten orkesterien ja kamariyhtyeiden solistina. Hänen laajan konserttiohjelmistonsa säveltäjänimiä ovat Bach, Pergolesi, Mozart, Beethoven, Verdi, Berlioz, Wagner, Mahler ja Prokofjev. Hän on työskennellyt kapellimestarien Valeri Gergijevin, Leo Kremerin, Fabio Mastrangelon ja Vladimir Fedoseevin johdolla. Olesya Petrova on konsertoinut Venäjän lisäksi useissa Euroopan maissa, Yhdysvalloissa, Etelä-Amerikassa, Etelä-Koreassa, Kiinassa ja Japanissa.

Vuonna 2007 Petrova saavutti toisen sijan XI Kansainvälisessä Tshaikovski -kilpailussa ja vuotta aikaisemmin toisen sijan kansainvälisessä Galina Vishnevskaja -kilpailussa. Vuonna 2011 hän saavutti finaalipaikan Cardiffin laulukilpailuissa.


Audio/video -näytteet kuunneltavissa tästä linkistä.

© Fazer Artists' Management | Lieska-Tuotanto