Pekka Kuusisto & The Luomu Players

Kuva: Ville Juurikkala

Pekka Kuusiston taiteilijapersoonallisuuteen on aina kuulunut ennakkoluulottomuus ja vaivaton liikkuminen musiikkityylistä toiseen. Jazz-yhteyksissä hänet tunnetaan yhteistyöstään muun muassa Trio Töykeiden kanssa ja sähköviuluineen Kuusisto on seikkaillut myös rock-musiikin parissa. Luomu Playersin kanssa tämä viuluvirtuoosi on tarttunut suomalaiseen kansanmusiikkiin. Nelihenkinen yhtye ilottelee mm. tuttujen kansanmusiikkikappaleitten parissa. Mukana mm. Oi jos ilta joutuisi, Tuoll¹ on mun kultani, Heilani kotihin, Ol¹ kaunis kesäilta, Läksin minä kesäyönä käymään, Kukapa sen saunan lämmittääpi, Vaiennut viulu. Kuusiston lisäksi Luomu-yhtyeessä soittavat Anna-Mari Kähärä harmonikka ja laulu, Sara Puljula, basso ja Zarkus Poussa, lyömäsoittimet. 

Pekka Kuusisto voitti 1995 ensimmäisenä suomalaisena Jean Sibelius -viulukilpailun ja on sen jälkeen luonut merkittävän kansainvälisen uran konserttiviulistina. Hän on suomalaisten ja kansainvälisten sinfoniaorkestereiden säännöllinen solistivieras, tunnettu kamarimuusikko ja soolokonserttien soittaja - ja yhtä kotonaan konserttilavalla myös rockin, jazzin ja folkin parissa. 

Anna-Mari Kähärä on säveltäjä, pianisti ja laulaja. Jo vuosien ajan hän on ollut mm. How Many Sisters –lauluyhtyeen ja Zetaboon primus motor. Hänen työnsä tuottajana, johtajana, säveltäjänä ja sovittajana teatteri- ja muissa musiikkiprojekteissa on kattanut monia tyylilajeja ja hänet onkin palkittu vuonna  2002 Suomen Jazz-liiton Yrjö-palkinnlla ja taiteen Suomi-palkinnolla. 

Basisti Sara Puljula on tuttu mm. yhtyeistä Ulla Tapaninen & Nasevat kurtut, HEREÄ ja Spontaani Vire. Hän on opiskellut Sibelius-Akatemian kansanmusiikin osastolla ja toiminut laajalti erilaisissa kokoonpanoissa maailmanmusiikin ja kansanmusiikin saralla. Puljula on toiminut muusikkona erilaisissa tanssi- ja sirkusproduktioissa, soittanut kymmenillä levyillä sekä on tunnettu teatterimuusikko. 

Rumpali/lyömäsoittajana ja laulajana tunnettu Zarkus Poussa on vaikuttanut kaikkialla missä rytmiä ja ääntä tarvitaan. Hän on myös tuttu TV- ja teatteriesiintyjä, joka on soolokeikkojen ja levyjen lisäksi soittanut ja laulanut kymmenillä äänitteillä (mm.Rinneradio, Giant Robot, Quintessence, Takorautaa).
 

 

© Fazer Artists' Management | Lieska-Tuotanto