Duo Anna-Mari Kähärä & Pekka Kuusisto

Kuva: Tanja Ahola

Anna-Mari Kähärä on säveltäjä, pianisti ja laulaja. Jo vuosien ajan hän on ollut mm. How Many Sisters -lauluyhtyeen ja Zetaboon primus motor. Hänen työnsä tuottajana, johtajana, säveltäjänä ja sovittajana teatteri- ja muissa musiikkiprojekteissa on kattanut monia tyylilajeja ja hänet onkin palkittu vuonna  2002 Suomen Jazz-liiton Yrjö-palkinnlla ja taiteen Suomi-palkinnolla. 

Pekka Kuusisto voitti 1995 ensimmäisenä suomalaisena Jean Sibelius -viulukilpailun ja on sen jälkeen luonut merkittävän kansainvälisen uran konserttiviulistina. Hän on suomalaisten ja kansainvälisten sinfoniaorkestereiden säännöllinen solistivieras, tunnettu kamarimuusikko ja soolokonserttien soittaja.  Kuusiston taiteilijapersoonallisuuteen on aina kuulunut ennakkoluulottomuus ja vaivaton liikkuminen musiikkityylistä toiseen. Jazz-yhteyksissä hänet tunnetaan yhteistyöstään muun muassa Trio Töykeiden kanssa ja sähköviuluineen Kuusisto on seikkaillut myös rock-musiikin parissa mm. Rinneradio-yhtyeen mukana. Folk-musiikinretket Kuusisto tekee mm. Luomu Players -yhtyeensä kanssa. 

Duo-työskentelyn nämä mukaansatempaavat ja taiteenteossaan ennakkoluulottomat muusikot aloittivat tämän vuosituhannen alussa. Ohjelmistossa on sekä Kähärän että Kuusiston sävellyksiä ja sovituksia ja usein esitykset karkaavat myös iloisen improvisaation ennalta tuntemattomille poluille. 

 

 

© Fazer Artists' Management | Lieska-Tuotanto