Arktinen hysteria

Kuva: Heikki Tuuli

Puhallinkvintetti laulaa, murisee, kajahtelee, rääkyy, tunnelmoi, kiekuu ja lurittelee kun viiden erilaisen instrumentin virtuoosit herkuttelevat soitintensa ja yhteissoinnin kiehtovimmilla mahdollisuuksilla. Ei totista torvensoittoa vaan hersyvää harmoniaa!

Arktinen Hysteria- puhallinkvintetti kuuluu maamme johtaviin kamarimusiikkiyhtyeisiin. Kvintetin toiminta alkoi yhdeksän vuotta sitten ja nykyään kvintetti on yksi harvoista vakinaisesti Suomessa toimivista puhallinkvinteteistä. Yhtye on opiskellut Sibelius-Akatemiassa Ilpo Mansneruksen, Teemu Kupiaisen ja Mikael Helasvuon johdolla ja se on suorittanut Sibelius-Akatemian kamarimusiikkitutkinnot parhain mahdollisin arvosanoin. Vuonna 2001 Arktinen Hysteria sijoittui kuuden parhaan kvintetin joukkoon kansainvälisissä ARD-kilpailuissa Münchenissä.

Arktinen hysteria on rikastuttanut suomalaista musiikkielämää konsertoimalla mm. Turun musiikkijuhlilla, Korsholman Musiikkijuhlilla, Kuhmon kamarimusiikkifestivaaleilla sekä Uudenkaupungin Crusell-viikoilla. Kvintetti pyrkii viemään puhallinkamarimusiikkia aktiivisesti eteenpäin ja se on kantaesittänyt mm.  P.H. Nordgrenin 3. puhallinkvinteton sekä Ulf Långbackan ja Maija Hynnisen teokset puhallinkvintetille. Vuonna 2006 kvintetti kantaesitti Uudenkaupungin Crusell- viikoilla Atso Almilan "Arktinen Hysteria"- puhallinkvinteton. Kvintetti on esiintynyt paljon myös ulkomailla konsertoiden mm. Berliinissä, Maltalla, Bukarestissa, Malmössä ja Hancockissa (USA).© Fazer Artists' Management | Lieska-Tuotanto