Lee, Mi-kyung

Etelä-Koreassa syntynyt Mi-Kyung Lee lähti Eurooppaan jatkamaan opintojaan Alberto Lysyn, Igor Ozimin, Sandor Veghin ja Ana  Chumachenkon johdolla. Vuonna 1985 hän sijoittui toiseksi Brysselin Kuningatar Elisabet -kilpailussa ja vuonna 1988 hän voitti arvostetun Münchenin ARD-kilpailun ensipalkinnon.

Mi-Kyung Lee on esiintynyt solistina mm. Baijerin, Berliinin ja Leipzigin radion sinfoniaorkestereiden, Helsingin kaupunginorkesterin, Suomen radion sinfoniaorkesterin, Zürichin Tonhalle-orkesterin, Baselin sinfoniaorkesterin, Camerata Academica Salzburg -kamariorkesterin, Korea Chamber Orchestran, Württembergin kamariorkesterin sekä Tapiola Sinfoniettan kanssa. Hän myös esiintyy säännöllisesti kansainvälisillä festivaaleilla mm. Berliinissä, Salzburgissa ja Napolissa. 

Mi-Kyung Lee on Alia Musica – kamariyhtyeen perustajajäsen. Hän on levyttänyt EMI-, Claves-, EMS- ja Da Camera Magna –levymerkeille sekä tehnyt useita radio- ja televisionauhoituksia.

Vuodesta 1986 Mi-kyung Lee on opettanut vierailevana professorina Gstaadin Menuhin-akatemiassa. Samana vuonna hän asettui Berliiniin ja vuosina 1990-1999 hän oli Berliinin musiikkikorkeakoulun vieraileva viulunsoiton professori. Vuosina 1996-2006 Mi-kyung Lee toimi Sibelius-Akatemian viulumusiikin professorina ja huhtikuusta 2006 lähtien hän on ollut professorina Münchenin musiikkikorkeakoulussa. Mi-kyung Lee nimitettiin marraskuussa 1998 musiikin kunniatohtoriksi englantilaisessa De Montfort –yliopistossa. 

Vuosina 1994-2002 Lee toimi Lemi-Lappeenranta musiikkijuhlien taiteellisena johtajana. 

Mi-Kyung Lee soittaa cremonalaisen Lorenzo Storionin rakentamaa viulua vuodelta 1785.

 

© Fazer Artists' Management | Lieska-Tuotanto