Ana Chumachenko

Ana Chumachenko aloitti uransa varhain: jo yhdeksänvuotiaana tämä Italian Padovassa syntynyt taiteilija antoi ensimmäisen sonaattikonserttinsa ja kaksi vuotta myöhemmin hän soitti Mendelssohnin e-molli-viulukonserton.

Vuonna 1958 Chumachenko sai stipendin Ljerko Spillerin oppilaaksi Buenos Airesiin. Kolmena seuraavana vuonna hän kiersi ahkerasti Argentiinan musiikkikeskuksia. Tunnustukseksi argentiinalaiset musiikkikriitikot valitsivat hänet kauden parhaaksi solistiksi vuonna 1960. Chumachenkon ensimmäiset levytykset ovat myös tältä ajalta.

Vuonna 1963 Chumachenko palasi Eurooppaan jatkaakseen opintojaan mm. Sándor Véghin ja Yehudi Menuhinin johdolla. Samana vuonna hän voitti Carl Flesch -kilpailun Lontoossa ja kahdeksan vuotta myöhemmin hän sijoittui toiseksi kansainvälisessä Kuningatar Elisabeth -kilpailussa Brysselissä.

Vuodesta 1972 Chumachenko on kiertänyt maailmaa sekä solistina että perustamansa jousitrion kanssa. Vuonna 1978 hänet nimitettiin Gstaadissa sijaitsevan Menuhin-Akatemian vierailevaksi professoriksi, mitä virkaa hän hoiti kymmenen vuotta. Vuodesta 1990 hän on ollut Münchenin musiikkiakatemian professorina. Chumachenko on pitänyt säännöllisesti mestarikursseja mm. Sveitsissä ja Skandinaviassa ja hän johtaa yhdessä Thomas Zehetmairin kanssa Camerata Bern -orkesteria. Suomessa Ana Chumachenko on arvostettu solisti ja kamarimuusikko ja hän on vieraillut säännöllisesti eri orkestereiden solistina ja kamarimusiikkijuhlilla vuosikymmenien ajan. 

 

© Fazer Artists' Management | Lieska-Tuotanto