Heini Kärkkäinen

Kuva: Minna Hatinen

 

 

Heini Kärkkäinen on opiskellut pianonsoittoa Sibelius-Akatemiassa Liisa Pohjolan luokalla valmistuen musiikin maisteriksi vuonna 1991, ja täydentänyt opintojaan mm. Ralf Gothónin ja Jacques Rouvierin johdolla. Hän voitti Ilmari Hannikainen -pianokilpailun 1984 ja sijoittui toiseksi Maj Lind -pianokilpailussa vuonna 1986. Kärkkäinen on soittanut mm. RSO:n, Tapiola Sinfoniettan, Keski-Pohjanmaan kamariorkesterin, Orquesta Ciudad de Granadan, Orchestra della Svizzera Italianon solistina sekä esiintynyt laajasti Euroopassa ja Yhdysvalloissa myös kamarimuusikkona. Hän on kantaesittänyt runsaasti suomalaista nykymusiikkia.

Kärkkäinen on tehnyt useita palkittuja levytyksiä. Duolevy Jan-Erik Gustafssonin kanssa sai Yleisradion vuoden levy-palkinnon 1994. Camille Saint-Saënsin musiikkia sisältävä levy oli brittiläisen BBC Music Magazinen kuukauden levy maaliskuussa 2007 ja Gramophone-lehti sisällytti sen suosituksiinsa. Muita levytyksiä ovat mm. Sibelius-levy Pekka Kuusiston kanssa (Ondine) sekä Bartokin Konsertto kahdelle pianolle ja lyömäsoittimille (RSO/Jumppanen/Oramo/Warner Classics).

Solistiuransa ohessa Heini Kärkkäinen toimii Tampereen ammattikorkeakoulussa pianonsoiton yliopettajana vuodesta 2010. Hän perusti uuden kamarimusiikkifestivaalin Tampereelle tammikuussa 2017. Tampere Chamber Music- festivaali yhdistää musiikkia ja hyvinvointia, taidetta ja tiedettä.

Syksyllä Kärkkäinen on mukana projektissa North around the Baltic Sea 2018. Kiertue ulottuu Tanskaan, Baltian maihin, Ruotsiin ja Suomeen sisältäen ohjelmistoa ja kantaesityksiä näiltä alueilta.

03/2018

 

 

© Fazer Artists' Management | Lieska-Tuotanto