< Finaali Paavali & Beethoven -sarjassa
08.01.2009 12:00 Ikä: 9 yrs

Tuomas Hannikainen yhteistyöhön KPKO:n kanssa


Kapellimestari Tuomas Hannikainen on yksi neljästä maineikkaan Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterin kapellimestarista pitkäaikaisen taiteellisen johtajan Juha Kankaan jäädessä osa-aikaeläkkeelle. Kahden seuraavan vuoden aikana ns. vakituisina kapellimestareina toimivat edellä mainittujen lisäksi Sakari Oramo ja Johannes Gustavsson. Ohjelmistosuunnittelun päävastuu, ohjelmatoimikunnan puheenjohtajuus sekä muu taiteellinen koordinointi siirtyvät orkesterin pitkäaikaiselle 1. soolosellistille, musiikin tohtori Lauri Pulakalle. Entiseen tapaan orkesteri kutsuu myös vierailevia kapellimestareita.

Tuomas Hannikainen johtaa seuraavan kerran Keski-Pohjanmaan Kamariorkesteria 18. huhtikuuta Porvoon valtiopäivät 1809 - Armfelt muistelee –konsertissa. Ohjelmassa on mm.  Crusellin, Glinkan ja Johan Straussin musiikkia.

Vuodesta 2005 periodisoittimin soittavan Kuudennen kerroksen orkesterin taiteellisena johtajana toiminut Tuomas Hannikainen on johtanut merkittävimpiä orkestereita Skandinaviassa  sekä useissa muissa Euroopan maissa. 1990-luvun lopulla Hannikainen debytoi menestyksekkäästi Australiassa ja on sittemmin vieraillut säännöllisesti Perthissä, Sydneyssä, Melbournessa ja Tasmaniassa. Euroopan ulkopuolisiin kiinnityksiin kuuluvat lisäksi mm. Calgaryn filharmoninen orkesteri, Singaporen sinfoniaorkesteri, Malesian filharmoninen orkesteri sekä useat uusiseelantilaiset orkesterit. Iso-Britanniassa Tuomas Hannikainen konsertoi säännöllisesti. Hän on vieraillut johtamassa mm. BBC Walesin ja BBC Skotlannin sinfoniaorkestereita sekä Ulsterin orkesteria. Alankomaissa Hannikainen on johtanut mm. Rotterdamin filharmonikoita sekä Radion sinfoniaorkesteria, Saksassa Frankfurtin ja Hannoverin radio-orkestereita. Viime vuosina Hannikainen on ollut myös monien espanjalaisorkestereiden säännöllinen kapellimestarivieras.

Vuosina 1994-98 Tuomas Hannikainen oli Tampereen kaupunginorkesterin ylikapellimestari ja taiteellinen johtaja. 1999-2001 hän toimi Tapiola Sinfoniettan vakituisena kapellimestarina yhdessä Jean-Jacques Kantorowin kanssa. Vuosina 2001-2003 Hannikainen oli West Australian Symphony Orchestran (Perth) päävierailija.

8.1.2009


Jaa verkossa

© Fazer Artists' Management | Lieska-Tuotanto