< Kuusiston ja Rantalan uutuuslevy vie tangon maailmaan
07.04.2009 16:38 Ikä: 9 yrs

Jan Söderblom ja Kari Kriikku Basaarien tunnelmissa


Basaarit ovat länsimaiselle ihmiselle vaativia ostospaikkoja. Basaareissa voi tehdä löytöjä ja langeta houkutuksiin, tarjouksien runsaudella ja eksoottisuudella on usein pyörryttävä vaikutus. Ratkaisuja  ei ole aikaa tai tilaa järkeillä rauhassa, sillä basaareissa kovaäänisin, erikoisin ja huomiota herättävin tuote on voittaja.

Basaareissa voi tulla myös petetyksi, eikä tuotteiden autenttisuudesta anneta takuita. Koko aitouden käsite on basaareissa hämärtynyt: jos tuote miellyttää, kestää ja hinta on sopiva, ei kannata aikailla. Basaareissa on opittava myös tinkimään, mutta ei laadusta – ostaminen basaareissa on vuorovaikutteinen prosessi ja basaareista voi löytää myös todellisia aarteita, mutta siitä ei kannata kertoa, varsinkaan myyjälle.

Klarinetisti Kari Kriikun, kapellimestari Jan Söderblomin ja Tapiola Sinfoniettan uutuuslevy Bizarre Bazaar on kiehtova sekoitus klezmeriä, tangoa, fadoa ja arabialaista musiikkia. Kriikku luonnehtii ohjelmistoa seuraavasti: ”Pyrkimyksenäni ei ole ollut mikään autenttinen eri musiikinlajien esittely. Olen pelkästään mielitekojani ja vaistojani seuraamalla kerännyt pikku hiljaa eri kulttuureista vastaan tulleita ja minua sävähdyttäneitä teoksia, jotka on surutta muokattu konserttikäyttöön.”

Tämän levyn kappaleet ovat peräisin eri kulttuuripiireistä, juutalaisten klezmeristä, arabialaisesta musiikista, argentiinalaisesta tangosta, portugalilaisesta fadosta ja erinäisistä paikoista niiden väliltä. Kappaleiden sovitukset ovat Riku Niemen, Yrjö Hjeltin, Leif Karlsonin ja Timo Hietalan käsialaa.

4/2009


Jaa verkossa

© Fazer Artists' Management | Lieska-Tuotanto