< Norjan Kansallisoopperan orkesteri vierailee Helsingissä lokakuussa
28.09.2017 12:43 Ikä: 147 days

Pianotaiteilija Maria João Pires vierailulle Helsinkiin

Pires konsertoi Helsingin Musiikkitalossa 19.11.2017


Maailman ylivoimaisesti arvostetuimpiin pianotaiteilijoihin kuuluva Maria João Pires vierailee Suomessa tänä syksynä. Harvinainen ja kauan odotettu vierailu toteutuu konsertilla Helsingin Musiikkitalossa 19.11. Pires on vieraillut Suomessa edellisen kerran vuonna 1991. Konsertit liittyvät Piresin suomalaisen Imagine Clarity -yrityksen kanssa kehittämän pianonsoiton mobiiliaplikaation maailmanlaajuiseen lanseeraukseen.

Pires tunnetaan erityisesti henkeäsalpaavista Mozart-tulkinnoistaan, mutta yhtä keskeisiä ja kiiteltyjä hänen ohjelmistossaan ovat olleet myös muiden klassismin ja romantiikan ajan suurten pianosäveltäjien teokset. Helsingissä Pires soittaa Ludvig van Beethovenin kaksi viimeistä pianosonaattia, numerot 31 As-duuri op. 110 ja 32 C-duuri op. 111, sekä muuta hänen myöhäistä pianomusiikkiaan.

Maria João Pires kehittää Awakenings-mobiiliaplikaatiota yhteistyössä Suomessa perustetun Imagine Clarity -start up yrityksen kanssa. Imagine Clarity tekee yhteistyötä eri alojen johtavien asiantuntijoiden kanssa tavoitteenaan kehittää meditaation, luovuuden, oppimisen ja vastuullisen kokonaisvaltaisen elämän välineitä kansainvälisille markkinoille.

Viime vuosina Maria João Pires on jakanut aikansa konsertoimisen, opettamisen ja erilaisten sosiaalisten projektien välillä. 2000-luvulla hän on keskittynyt entistä vahvemmin musiikin kokonaisvaltaiseen opettamiseen sekä työskennellyt taiteen saavutettavuuden parantamiseksi. Marraskuussa julkaistava applikaatio on tärkeä osa tätä työtä ja antaa pianonsoiton harrastajille ja ammattilaisille ainutlaatuisen mahdollisuuden oppia uuden tavan lähestyä musiikkia.

”Taide ja musiikki ovat sielumme syvimpiä ilmentymistapoja ja suora yhteys ympäröivään kaikkeuteen. Uskon, että meistä jokainen on syntynyt taiteilijaksi ja jokaisen yksilön tällä planeetalla tulisi tulla osalliseksi taiteesta” Maria João Pires sanoo.

 

Pianotaiteilija Maria João Pires

Helsingin Musiikkitalo 19.11.2017 klo 19.30 - OSTA LIPUT TÄSTÄ

 

 


Jaa verkossa

© Fazer Artists' Management | Lieska-Tuotanto